Hei, olen roskapoliisi!

Vantaalla on työskennellyt lähes puolen vuoden ajan kymmenen roskapoliisia, joista Anne Heinonen on yksi. Roskapoliisien tehtävänä on vierailla vantaalaisissa taloyhtiöissä, naapurustoissa, kouluissa ja yrityksissä ja puhua ihmisille kierrätyksestä ja roskan kiertokulusta.

Miksi Vantaan Energia on palkannut roskapoliiseja?

Vantaan Energian jätevoimalassa poltetaan 1,5 miljoonan suomalaisen sekajätteet sähkön ja kaukolämmön tuotantoon. Sekajätteen joukkoon päätyy kuitenkin myös sellaista jätettä, joka kannattaisi kierrättää uusien tuotteiden raaka-aineeksi.

Vantaan Energia toivoo, että paremman lajittelun myötä sekajätteeseen ei päätyisi muuta kuin lajitteluun kelpaamatonta jätettä, eikä esimerkiksi metallia, joka saattaa aiheuttaa katkoksen jätevoimalan tuotantoprosessiin.

Millaisia tuloksia puolen vuoden roskapoliisiprojektilta odotetaan?

Tavoitteena on ollut auttaa vantaalaisia kierrättämään entistä tehokkaammin. Haluamme yhdessä kaikkien vantaalaisten kanssa tehdä Vantaasta Suomen roskattomimman kaupungin.

Kannustamme ihmisiä heittämään roskat roskikseen eikä luontoon, sekä keräämään roskan maasta, kun sellaisen huomaa.

Roskapoliisit ottavat aktiivisesti yhteyttä eri tahoihin ja tarjoavat vierailumahdollisuuksia. Maksuttoman roskapoliisivisiitin voi myös tilata varauskalenterin kautta.

Roskaton Vantaa

Teksti: Saija Heinonen